Sałatka ze szpinaku, z gruszką i orzechami

Reklama

Opis przygotowania

Szpinak i sałatę opłukać, dokładnie osączyć. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, , wymieszać ze szpinakiem, wyłożyć na półmisek albo talerze. Gruszki pokroić na ósemki (można obrać ze skórki, ale niekoniecznie) – ułożyć na liściach. Winogrona poprzekrawać na połówki, dodać do sałatki. Całość posypać orzechami włoskimi i skropić syropem z octu balsamicznego. Prawda, że proste? A a jakie pyszne!

Składniki

  • kilka garści młodych liści szpinakusałata masłowa
  • 2-3 dojrzałe, ale jędrne gruszki
  • 1 mała kiść jasnych winogron bezpestkowych
  • łuskane orzechy włoskie
  • syrop z octu balsamicznego

Podobne przepisy do Sałatka ze szpinaku, z gruszką i orzechami