Schab z prawdziwkami

Reklama

Opis przygotowania

Mięso dzielimy na porcje i rozbijamy jak na schabowe, nacieramy przyprawą do mięsa i oregano, zostawiamy na 2 godz.
Grzyby kroimy i obgotowujemy w lekko posolonej wodzie. Obgotowane grzyby podsmażamy razem ze śmietaną i przyprawami (solą i pieprzem)do uduszonych grzybów wbijamy jajka i smażymy jak jajecznicę. Gotowe nadzienie wykładamy na mięso i zwijamy roladki, jajka rozbijamy z mlekiem. Mięso panierujemy w mące, jajku i bułce tartej,smażymy w dość głębokim tłuszczu, najpierw na mocnym ogniu obsmażamy potem zmniejszamy płomień i dosmażamy mięso.

Składniki

  • 1 kg schabu40 dag leśnych grzybów
  • 4 jajka
  • 3 łyżki śmietany
  • przyprawa do mięsa
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • dodatkowo
  • mąka
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Podobne przepisy do Schab z prawdziwkami