Schab z suszonymi owocami

Reklama

Opis przygotowania

Przyprawę do pieczeni z żurawiną wymieszać z olejem
Mięso umyć i osuszyć, natrzeć przyprawą do mięsa wieprzowego i mieszanką przyprawy z olejem, posypać majerankiem i obłożyć owocami oraz rodzynkami. Tak zamarynowane mięso zostawić na minimum 12 godz, po tym czasie przełożyć wszystko do foliowego rękawa. Piec w temp 190-200 st około 50-60 min, po upieczeniu mięso zostawić do ostygnięcia w foli i sosie który powstał w trakcie pieczenia.

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości2 łyżki przyprawy do mięsa wieprzowego
  • 1 opakowanie przyprawy do pieczeni z żurawiną
  • 1 łyżka rodzynek
  • 10 dag suszonych owoców
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka majeranku

Podobne przepisy do Schab z suszonymi owocami