Selerowo-Pietruszkowy Halibut

Reklama

Opis przygotowania

Rybę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Teraz tak:

Pietruszkę i seler siekamy.Następnie wkładamy do blendera wraz z łyzką oliwy i blenderujemy na gładką masę.Do miski wkładamy rybę i kropimy ją porządnie cytryną,solimy,pieprzymy a następnie smarujemy z każdej strony naszą zieloną papką. Wkładamy do lodówki na min.30 minutek.
Po tym czasie wyjmujemy rybę i kładziemy ją na folię aluminiową ,zawijamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200*C.Pieczemy ja 30 minut-potem odkrywamy folie i jeszcze podpiekamy rybkę około 5-10 minutek.

SMACZNEGO . . . . .

Podajemy z czym kto lubi.
Ja podałam z młodymi ziemniaczkami i surówką z kapustki kiszonej. . . . .

Składniki

  • 1/2kg świeżego Halibuta 4 gałązki natki pietruszki
  • 2 gałazki selera zielonego
  • 1 łyzka oliwy
  • 1/2 cytryny
  • sól (wg.uznania)
  • pieprz kolorowy (wg.uznania)
  • 2 kawałki foli aluminiowej

Podobne przepisy do Selerowo-Pietruszkowy Halibut