► Dzień wcześniej rozpuścić galaretkę truskawkową i do stężenia odstawić / do lodówki /.
► W ¾ szklanki zimnej przegotowanej wodzie namoczyć żelantynę, wymieszać i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie wlać 1 szklankę przegotowanej gorącej wody / wymieszać, odstawić do wystudzenia /.
► W 3 szklankach przegotowanej gorącej wodzie, rozpuścić galaretki pomarańczowe i / odstawić /.
► Brzoskwinie podzielić na dwie części, jedną pokroić w kostkę, drugą zostawić do dekoracji sernika.
► Galaretkę truskawkową pokroić w kostkę i odstawić / do lodówki /. Do dużego naczynia włożyć serki homogenizowane, cukier puder, cukier waniliowy i / wymieszać /. Następnie dodać wystudzoną, ale nie stężoną żelantynę, pokrojoną w kostkę galaretkę i brzoskwinie / wszystko razem wymieszać /.
► Wlać do wysmarowanej masłem tortownicy, sernik udekorować resztą brzoskwiń i zalać z dobrze wystudzoną galaretką brzoskwiniową / wstawić do lodówki /.