Sernik Brzoskwiniowy

Reklama

Opis przygotowania

► Dzień wcześniej rozpuścić galaretkę truskawkową i do stężenia odstawić / do lodówki /.

► W ¾ szklanki zimnej przegotowanej wodzie namoczyć żelantynę, wymieszać i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie wlać 1 szklankę przegotowanej gorącej wody / wymieszać, odstawić do wystudzenia /.

► W 3 szklankach przegotowanej gorącej wodzie, rozpuścić galaretki pomarańczowe i / odstawić /.

► Brzoskwinie podzielić na dwie części, jedną pokroić w kostkę, drugą zostawić do dekoracji sernika.

► Galaretkę truskawkową pokroić w kostkę i odstawić / do lodówki /. Do dużego naczynia włożyć serki homogenizowane, cukier puder, cukier waniliowy i / wymieszać /. Następnie dodać wystudzoną, ale nie stężoną żelantynę, pokrojoną w kostkę galaretkę i brzoskwinie / wszystko razem wymieszać /.

► Wlać do wysmarowanej masłem tortownicy, sernik udekorować resztą brzoskwiń i zalać z dobrze wystudzoną galaretką brzoskwiniową / wstawić do lodówki /.

Składniki

  • 4 Serki homogenizowane1 Szklanka cukru pudru
  • 1 Cukier waniliowy
  • 1 Żelatyna ( 50gr. )
  • 2 Galaretki pomarańczowe
  • 1 Galaretka truskawkowa
  • 1 Puszka brzoskwiń
  • 1 Masło do wysmarowania tortownicy

Podobne przepisy do Sernik Brzoskwiniowy