Ciasto białe:
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać pozostałe składniki i lekko wymieszać.
Ciasto ciemne:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijając dodawać kolejno po jednym żółtku, mąkę z proszkiem i kakao.
Masa serowa:
Ser zmielić, Włożyć do rondla i postawić na ogniu. Dodać margarynę, żółtka i cukier, gdy wszystkie się połączą, wlać budyń roztrzepany w mleku i gotować jeszcze około 5 minut ciągle mieszając aby się nie przypaliło.
Przygotowanie do pieczenia:
Na dużą formę nakładać na przemian łyżką porcje białego i ciemnego ciasta, tak aby powstał szachownica. Piec w temp. 180 st.C. ok 30-40 minut.
Po ostudzeniu ciasto przekroić na r placki i przełożyć gorącą masą serową. Ciasto udekorować wg uznania.