► Galaretki brzoskwiniowe rozrobić w 700 ml wody, ostudzić, żeby zaczęła tężeć ( w ciepłe letnie dni można przyspieszyć tężenie, wstawiając galaretkę na krótko do zamrażalnika ).
► Liście żelatyny zalać odrobiną zimnej wody żeby napęczniały, potem zalać gorącą wodą i mieszać widelcem żeby nie było grudek. Żelatyna powinna być gęsta ale na tyle płynna by można było ją wlać.
► Śmietanę ubić mikserem z cukrem pudrem na bitą śmietanę, dodać serek i razem chwilę miksować, miksując powoli wlewać żelatynę.
► Masę wylać do tortownicy, sernik udekorować brzoskwiniami i jagodami, wierzch zalać z lekko wystudzoną, ale już tężejącą galaretką brzoskwiniową i wstawić do lodówki. Przed odtworzeniem tortownicy, delikatnie oddzielić nożem brzeg ciasta od tortownicy.