Masło posiekałam nożem z mąką, dodałam żółtko, cukier, proszek do pieczenia, dolałam śmietanę i ze składników wyrabiam ciasto. Na koniec dodałam ubitą z białka pianę i ponownie zagniotłam delikatnie ciasto. Z ciasta uformowałam kule i wstawiłam do lodówki na pół godziny. Twaróg zmiksowałam z żółtkami, cukrem, olejem, śmietaną. Do puszystej masy dodałam budyń w proszku, łyżkę mąki krupczatki i krople aromatu waniliowego, na koniec dodałam pianę z białek, rodzynki, sparzone orzechy laskowe, zmielone orzechy włoskie i dokładnie wymieszałam dużą łyżką. Blaszkę o wymiarach 30 x 25 wysmarowałam tłuszczem, posypałam tartą bułką, dno i boki blaszki wylepiłam ciastem. Masę serową wyłożyłam na ciasto i wstawiłam do nagrzanego piekarnika na godzinę w temperaturze 180 C. Ostudzone ciasto udekorowałam zmielonymi orzechami laskowymi i czekoladą w proszku.