Ciasto kruche:
o Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz masłem w temp. pokojowej w kawałkach. Szybko zagnieć, owiń folią i odstaw do lodówki na 30 min.
o Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 0,5cm podsypując mąką. Naczynie wysmaruj masłem i wyłóż ciastem, nakłuj widelcem i umieść w zamrażalniku na kilka minut.
o Wypiecz na biało obciążając ciasto suchą fasolą ułożoną na aluminiowej folii ok. 15min. w temp. 180ºC.
Masa serowa:
o Rodzynki namocz w rumie. Laskę wanilii przekrój wzdłuż i wyskrob pestki.
o Masło utrzyj z żółtkami, cukrem, pestkami wanilii.
o Do puszystej masy dodaj ser, skórkę z cytrusów, mąkę, budyń. Wymieszaj.
o Białka ubij na sztywno i dodaj do masy razem z odsączonymi i obtoczonymi w mące rodzynkami. Całość bardzo delikatnie wymieszaj dłońmi.
o Wylej na chłodne wypieczone ciasto i piecz w temp. 155ºC-160ºC przez ok. 1h.