Z masła, cukru, żółtek, śmietany, proszku do pieczenia i mąki zagniatamy ciasto. Powinno być dość miękkie. Wkładamy do lodówki.
Ser wkładamy do malaksera, dodajemy cukier, jajka i budyń. Wszystko ubijamy około 1 min. Pod koniec ubijania dodajemy olej a następnie mleko. Ser powinien mieć konsystencje gęstej śmietany. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto układamy pokrojone w paski brzoskwinie a na nie wylewamy ser.
Wkładamy do piekarnika o temp. 170 stopni na około 1 godz. Kiedy brzegi zaczną się rumienić wyjmujemy sernik i na wierzch wykładamy pianę ubitą z 1/2 szklanki cukru.
Wkładamy jeszcze raz do piekarnika na około 10 – 15 minut. Po wystygnięciu na wierzchu ciasta pokażą się kropelki rosy. Wtedy już tylko zostaje degustacja!