Sernik Złota Rosa

Reklama

Opis przygotowania

Z margaryny, żółtek, cukru pudru,cukru waniliowego, mąki tortowej i ziemniaczanej zagnieść ciasto.
Masa serowa: do sera twarogowego dodać jajka, cukier puder,sok z cytryny, mleko wszystko zmiksować(masa rzadka).Na koniec dodać przesiany budyń, wymieszać
Piana na wierz: białka ubić z cukrem na sztywna pianę.

Ciasto wyłożyć na średnią blaszkę, rozłożyć na boki. N ciasto wlać masę serową. Piec 45 minut w temp.180stopi. Po upieczeniu ciasto wyjąć i na gorące wlać pianę. I jeszcze piec w przez 5-7 minut.

Składniki

  • Składniki:Ciasto:
  • 1 margaryna
  • 3 żółtka
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 1 łyżka maki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • Masa serowa:
  • 50 dag sera twarogowego zmielonego
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 szklanka mleka
  • 1 budyń śmietankowy bez cukru
  • Piana:
  • 3 białka
  • 1/3 szklanki cukru

Podobne przepisy do Sernik Złota Rosa