Skrzydełka w pieczarkach

Reklama

Opis przygotowania

Skrzydełka umyć, posypać wegetą, papryką i delikatem do mięs, podsmażyć na oleju, podlać odrobiną wody, powoli dusić do miękkości. Osobno podsmażyć cebulkę, dodać pokrojone pieczarki i je przyprawić, dusić do wyparowania wody. Ułożyć skrzydełka na pieczarkach i jeszcze chwilę dusić, ugotować ryż w osolonej wodzie na środek talerza dać skrzydełka obsypać je ryżem i udekorować pieczarkami.

Składniki

  • 0,5 kg skrzydełek, 30 dag pieczarek,
  • duża cebula,
  • wegeta,
  • olej,
  • papryka w proszku pikantna,
  • woreczek ryżu,
  • delikat do mięs Knorr,

Podobne przepisy do Skrzydełka w pieczarkach