Śledzie na biało-zielono

Reklama

Opis przygotowania

1.Filety opłukać (zbyt słone trzeba krótko wymoczyć),osączyć na grubym papierowym ręczniku,zwinąć w roladki i ułożyć na półmisku.
2.Cebulę drobniutko posiekać,wrzucić do miseczki,dodać groszek osączony z zalewy,połowę posiekanej natki.
3.Śmietanę ubić,starannie wymieszać z majonezem,a potem z warzywami w miseczce.
4.Doprawić do smaku sokiem z cytryny,cukrem,pieprzem i ,jeśli trzeba także solą.
5.Obłożyć tym sosem śledzie.
6.Przed podaniem posypać potrawę pozostałą natką pietruszki.

Składniki

  • 8 filetów z matyjasów4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • cebula cukrowa
  • 3 łyżki groszku cukrowego
  • sok z cytryny
  • natka pietruszki
  • cukier
  • pieprz
  • sól

Podobne przepisy do Śledzie na biało-zielono