Śledzie z curry

Reklama

Opis przygotowania

Śledzie namoczyć ok. 2 godziny wcześniej (czas zależy od tego, jak słone śledzie kupimy).
Cebulę pokroić w kosteczkę, sparzyć wrzątkiem i ostudzić. Podobnie w kosteczkę kroić ogórki konserwowe a groszek osączyć z zalewy.
Wymieszać majonez z jogurtem, curry i pieprzem.
Śledzie kroić w paseczki ok. 1,5 cm. Wymieszać wszystkie składniki z sosem curry i odstawić do lodówki, najlepiej na 2-3 dni.

Składniki

  • 5 płatów śledziowych solonych1 duża cebula
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 4 ogórki konserwowe
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru
  • 1/5 łyżeczki przyprawy curry
  • szczypta pieprzu mielonego

Podobne przepisy do Śledzie z curry