Smażone Filety Rybne

Reklama

Opis przygotowania

► Filety rybne umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć, skropić sokiem z cytryny posolić, popieprzyć i wstawić do lodówki.

► Rozbić i rozczepać jajko i obtoczyć w nim rybę.

► W patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło z margaryną ) smażyć filety z obu stron aż skórka nabierze złotego koloru. Smakuje wyśmienicie z młodymi kartofelkami lub duszonymi warzywami.

Składniki

  • 1 Kg. Filetów rybnychSok z cytryny
  • 2 Łyżki masła
  • 2 Łyżki margaryny
  • 1 Jajko
  • 1 Pęczek koperku
  • 1 Kg. Młodych ziemniaków
  • Przyprawy: Sól / Pieprz ziołowy

Podobne przepisy do Smażone Filety Rybne