Smażonka teriyaki

Reklama

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, ostudzić.
Mięso opłukać, osuszyć. Pokroić na małe kawałki. Doprawić sosem teriyaki i przyprawą do kurczaka. Usmażyć na oleju.
Ziemniaki pokroić w plastry i oprószyć przyprawą do ziemniaków i frytek. Usmażyć na oleju po mięsie.
Smażonkę przełożyć na talerz i obficie posypać koperkiem.
Podałam z warzywami i mizerią.
Już wiem, że będą powtórki tego jedzonka.

Składniki

  • 40 dag piersi z kurczakaok.12 młodych ziemniaków
  • 3-4 łyżki sosu teriyaki
  • 1 czubata łyżka przyprawy do kurczaka
  • olej do smażenia
  • 1 płaska łyżka przyprawy do ziemniaków i frytek
  • świeży koperek do posypania
  • sól

Podobne przepisy do Smażonka teriyaki