Marynata Pani Wiesi

Reklama

Opis przygotowania

Ułożyć składniki składniki w słoju, na dnie gorczyca, czosnek, część kopru,później warstwami ogórki, obrana cebula, oczyszczona papryka, pomiędzy warstwy ułożyć liście winogrona, wiśni kawałki korzenia chrzanu.
Zagotować wodę z octem, cukrem, solą zielem angielskim i liściem laurowym. Zalać zawartość słoja, dokładając na wierzch resztę kopru.Słoj zakręcić.Pasteryzować 15-20 minut,od momentu zagotowania.Słój pasteryzuje w garnku o poj.12 L
Przerywam w 5 minut po tym jak ogórki zmienią
barwę.

Składniki

  • 1,5 kg ogórków3 papryki (2 czerwone,1 żółta)w wersji oryginalnej
  • czerwona papryka strąkowa.
  • 60 dkg średniej cebuli
  • koper 5 gałązek
  • 1 główka czosnku
  • korzeń chrzanu (kawałki)
  • 1 łyżeczka białej gorczycy
  • 3-4 liście winogrona
  • kilka liści wiśni
  • 1/2 szklanki cukru
  • 5 szklanek wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 3 listki laurowe
  • 5-6 ziaren ziela angielskiego

Podobne przepisy do Marynata Pani Wiesi