Smażony Łosoś z Sałatką

Reklama

Opis przygotowania

► Z filetu łososia ostrym nożem usunąć delikatnie skórę, umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć.

► Krótko przed smażeniem, rybę skropić sokiem z cytryny, posolić, popieprzyć pieprzem ziołowym i obtoczyć w rozkłóconym jajku.

► Na patelni na rozgrzanym tłuszczu ( masło pół na pół z margaryną ) smażyć filety około 5 minut z każdej strony do momentu aż się lekko zarumienią. Smażone filety z łososia wyśmienicie smakują z sałatką.

Składniki

  • 2 Filety z łososia2 Łyżki masła
  • 2 Łyżki margaryny
  • 2 Jajka
  • Sok z cytryny
  • Przyprawy: Sól / Pieprz ziołowy

Podobne przepisy do Smażony Łosoś z Sałatką