Śmietanowy z kakao

Reklama

Opis przygotowania

1.Ciasto: zagnieć wszystkie składniki, podziel na pół, chłodź 3 godziny.
2.Masa: białka ubij z solą, stopniowo dodawaj cukier, budyń, mąkę ziemniaczaną, śmietanę i wiórki. Połowę ciasta zetrzyj na tarce do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formy. Wlej masę śmietanową. Zetrzyj drugie ciasto. Piecz ok. godziny w temperaturze 180 stopni.

Składniki

  • Ciasto:3 szklanki mąki
  • łyżka kakao
  • kostka margaryny
  • szklanka cukru
  • 4 żółtka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka cukru waniliowego
  • Masa:
  • 4 białka
  • szczypta soli
  • szklanka cukru
  • budyń śmietankowy
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 400 ml. śmietany 18%
  • 10 dag. wiórek kokosowych

Podobne przepisy do Śmietanowy z kakao