Mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i przesianą przez sito na stolnicę posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części.
Trzy identyczne prostokątne formy (ok. 20x30cm), wyłożone papierem do pieczenia, wylepić cienko ciastem. Wszystkie składniki polewy razem zagotować. Na jedną część ciasta wylać gorącą polewę orzechową i upiec razem z pozostałymi.
Z mleka odlać pół szklanki i roztrzepać w nim obie mąki. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i na gotujące się wlać mieszankę mączną i ciągle mieszając ugotować budyń. Po ostudzeniu utrzeć go na puszystą masę z masłem.
puszkę z mlekiem wstawić do garnka z wodą i gotować ok. 3 godziny. Ostudzić (UWAGA! puszkę otwierać dopiero po całkowitym ostygnięciu!)
Na jeden upieczony i ostudzony placek wyłożyć masę budyniową, przykryć drugim plackiem i posmarować go karmelem a na wierzch położyć placek z polewą orzechową.
Ciasto musi odwilgnąć do następnego dnia.
Ja miałam tylko 10 dkg orzechów więc pozostałą część uzupełniłam ziarnem sezamu.