Deser z parowcem

Reklama

Opis przygotowania

Banana, gruszkę i jabłko obrać pokroić w kostkę, skropić sokiem z limonki i wymieszać. Dodać przekrojone na pół kulki winogrona, kiwi w ćwierć plastry i śliwkę z kostkę. Mandarynki obrać i podzielić na cząstki. Miód rozpuścić w 1 łyżce gorącej wody i w pełni płynny wymieszać z całą sałatką. Wstawić do lodówki.
Kluski parować (ja użyłam gotowych) zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.
Jogurt wymieszać z sokiem malinowym.
Na środku talerzyka ułożyć kluskę parową, polać jogurtem malinowym, obłożyć dookoła sałatką owocową i posypać cynamonem. Smacznego!

Składniki

  • 5 klusek drożdżowych do parowania1 banan
  • 1 duża śliwka
  • 1 gruszka np.Konferencja
  • 1 jabłko
  • 8 kulek winogrona czerwonego
  • 2 mandarynki
  • 1 owoc kiwi
  • sok z 1 limonki
  • 1 łyżeczka miodu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru
  • 2-3 łyżki soku malinowego (mój był własnej roboty,ale można użyć gotowego syropu)
  • 1 łyżeczka cynamonu

Podobne przepisy do Deser z parowcem