Sos tysiąca wysp

Reklama

Opis przygotowania

Majonez i keczup mieszamy ze sobą do całkowitego połączenia, dodajemy musztardę tabasco i mielona paprykę mieszamy. Z papryki usuwamy pestki i bardo drobno kroimy. Jajka, cebulę, czosnek i pikle bardzo drobno kroimy, jeśli nie mamy pikli to korniszony obieramy ze skórki i tak samo drobno kroimy. I dodajemy do majonezu, solimy i dodajemy cukier oraz sok z połówki cytryny i całość dokładnie mieszamy. Ja wrzucam do miksera i miksuję. Natkę drobno siekamy i posypujemy na sos. Ilość i skład dodatków można modyfikować w zależności od upodobań.

Składniki

  • Mały słoiczek majonezu 400g4 duże łyżki keczupu
  • 3-4 krople sosu tabasco
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 ogórki pikle lub korniszony
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • Cukier
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z cytryny
  • 1 średnia papryka
  • 1 papryczka chili
  • Świeża natka pietruszki

Podobne przepisy do Sos tysiąca wysp