Nastawiłam wodę na makaron i naszykowałam dużą patelnię. Kurki oczyściłam i opłukałam tylko trochę pod bieżącą wodą. Ponieważ były drobne nie musiałam ich kroić. Posiekałam natomiast obraną cebulkę i świeże chili bez pestek. Makaron wrzuciłam do gorącej, osolonej wody. Na patelni rozgrzałam oliwę, dodałam chili, cebulkę a po chwili kurki. smażyłam 3-5 min. a następnie wlałam śmietankę i gotowałam
razem chwilę aż sos nieco zgęstniał. Doprawiłam go solą i pieprzem. Kiedy makaron ugotował się al’dente odcedziłam go i przełożyłam szybko do gorącego sosu, wymieszałam i już można było nakładać. Na talerzach posypałam danie startym oscypkiem (bo akurat miałam, ale może być parmezan albo żółty ser) i szczypiorkiem.
Pyszne i szybkie do przygotowania danie.