Spaghetti ze szpinakiem i grana padano

Reklama

Opis przygotowania

Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu. Odcedzamy, przykrywamy, by pozostał ciepły.
– Szpinak wkładamy do garnka, dusimy kilka minut, a gdy woda odparuje dodajemy kolejno: plasterki czosnku, sól, pieprz i gałkę. Kolejne kilka minut dusimy, po tym czasie szpinak jest gotowy.
– Makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy delikatnie i starannie, aby pasta była w pełni oblepiona szpinakiem.
– Podajemy w miskach i posypujemy serem. Buon appetito!

Składniki

  • makaron spaghetti na dwie porcje opakowanie mrożonego rozdrobnionego szpinaku
  • 4 ząbki czosnku
  • cztery garście stratego sera grana padano
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz

Podobne przepisy do Spaghetti ze szpinakiem i grana padano