Spghetti z Pesto i Warzywami

Reklama

Opis przygotowania

Wszystkie warzywa porządnie myjemy.Cebulkę i czosnek obieramy.
Pomidory kroimy na kawałki i traktujemy je blenderem
Cukinię i paprykę kroimy w paseczki,cebulkę w półkrążki ,czosnek siekamy.
Na rozgrzana patelnie wrzucamy nasze warzywa (doprawiamy solą , pieprzem )i dusimy pod przykryciem do miękkości od czasu do czasu mieszając.
Zblenderowane pomidory przelewamy do garnka i dodajemy pół słoiczka pesto (mieszamy),następnie dodajemy uduszone warzywa.
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Odcedzamy
Uwaga !!! nie płuczemy !! Goracy z powrotem przekładamy do garnka,wlewamy do niego nasz sos,mieszamy i rozkładamy na talerze..
Dekorujemy natką czy jak ktos woli bazylią posypujemy startym serem i zajadamy 🙂

Oczywiście ja zapomniałam posypać serem ale cóz,mam braki lecytyny hihi ^^

SMACZNEGO 🙂

Składniki

  • Makaron do spaghetti 1 opakowanie5 pomidorków
  • 1 mała cukinia
  • 1 cebulka
  • 2 zabki czosnku
  • 1/2 papryka czerwona
  • 1/2 słoiczka pesto rosso (czerwone)
  • natka do dekoracji
  • 2 łyzki oliwy
  • sól,pieprz(wg.uznania)

Podobne przepisy do Spghetti z Pesto i Warzywami