Świąteczna słodka choinka

Reklama

Opis przygotowania

Z mąki, żółtek, octu i śmietany zagnieść gęste ciasto, cienko rozwałkować, wycinać kółka od największego do najmniejszego, potem z kółek wycinać gwiazdki, smażyć na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron, układać upieczone gwiazdki na ręczniku papierowym, jak wystygną nabijać na wykałaczkę od największej do najmniejszej gwiazdki, na koniec choinki nałożyć gwiazdkę, czekoladę rozpuścić z łyżeczką śmietany, nakładać na końce gwiazdek odrobinę czekolady i perełkę, tak ozdobić całą choinkę, na koniec posypać cukrem pudrem.

Składniki

  • 2 szklanki mąki3 żółtka
  • śmietana
  • łyżka octu
  • cukier puder
  • duża wykałaczka
  • srebrne perełki do dekoracji
  • olej
  • 4 kostki czekolady mlecznej Wawel
  • łyżeczka śmietany

Podobne przepisy do Świąteczna słodka choinka