Świąteczny zaprzęg

Reklama

Opis przygotowania

Miód rozpuścić dodać mąkę i pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na około godzinę. Wałkować placek grubości około ½ cm, wycinać foremkami odpowiednie kształty. Piec w piekarniku 180 º C przez 10 minut. Po upieczeniu udekorować lukrem i rozpuszczoną czekoladą, skleić karmelem (rozgrzać na patelni 5 łyżek cukru).

Składniki

  • ½ kg mąki20 dag cukru pudru
  • 20 dag miodu
  • 12 dag margaryny
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka sody delecta
  • sól
  • przyprawa go piernika
  • kolorowy lukier
  • kolorowa posypka
  • cukier 5 łyżek
  • czekolada Wedel mleczna
  • mleko 2-4 łyżki

Podobne przepisy do Świąteczny zaprzęg