Sycylijskie kuleczki

Reklama

Opis przygotowania

Ryż wymieszac ze stopionym masłem, 2 jajami i żółtym serem. Mięso, natkę podsmażyć, dodać obranego ze skórki i pokrojonego w kostke pomidora. Pieczarki zetrzeć na tarce i dodac do miesa, smazyc 15 minut.
Łyzką nabierać masę ryżową, w każdej wycisnąć wgłębienie które napełniamy farszem. Kulki obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyc na gorącym tłuszczu.

Składniki

  • 3 szklanki ugotowanego ryżu3 jaja
  • łyżka masła
  • 4-5 łyżek startego żółtego sera
  • łyżeczka oliwy
  • 15 dag zmielonego mięsa mielonego (drobiowego)
  • 10 dag pieczarek
  • duży pomidor
  • łyzka oleju
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz, tłuszcz do smażenia, jajo, bułka tarta

Podobne przepisy do Sycylijskie kuleczki