Szaszłyk w kurczaku

Reklama

Opis przygotowania

Piersi z kurczaka pokroić na porcje, doprawić i rozbić. Ogórka, paprykę, jajka pokroić w plastry ułożyć na rozbitej piersi po kolei ogórek, jajko, papryka jeśli się zmieści to jeszcze raz ten sam układ. W nałożony farsz zawinąć pierś po spinać patyczkami. Opanierować w roztrzepanym jajku, bułce tartej. Usmażyć. Po wystudzeniu przekroić szaszłyk wzdłuż na 2 połówki. Przed podaniem mięso podgrzać.

Składniki

  • 1 kg. piersi z kurczaka5 ogórków konserwowy
  • 3 jajka na twardo
  • 1 papryka czerwona
  • 1 jajko
  • tłuszcz
  • sól pieprz
  • patyczki na szaszłyki
  • bułka tarta

Podobne przepisy do Szaszłyk w kurczaku