Szaszłyki z Krewetek ze Szpinakiem

Reklama

Opis przygotowania

► Krewetki rozmrozić w zimnej wodzie, następnie nożem naciąć grzbiet wzdłuż krewetki, wyciągnąć jelito i dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą, odsączyć i nadziać na szpadelki.

► Na patelni zarumienić pokrojony czosnek i wyjąć, następnie w tym samym tłuszczu smażyć krewetki po kilka minut ( 2 minuty ) z obu stron. Pod koniec smażenia dodać czosnek, chili sos i przyprawić przyprawami.

► Tak przygotowane krewetki mają bardzo intensywny smak i ciekawy aromat, doskonale smakują ze szpinakiem i frytkami ale mogą stanowić również samodzielne danie.

Składniki

  • 20 krewetek (mrożone, bez pancerza)tłuszcz do smażenia / oliwa i masło
  • 5 ząbków czosnku
  • 1/2 łyżeczki chili sosu (lee kum kee)
  • przyprawy: sól / pieprz

Podobne przepisy do Szaszłyki z Krewetek ze Szpinakiem