Sznycelki z dodatkiem bazylii

Reklama

Opis przygotowania

Do miseczki dać zmielone mięso, jajko, pokrojoną drobno cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bazylię, namoczoną wcześniej bułkę w mleku i wyduszoną oraz przyprawy. Dokładnie wszystko wymieszać, formować sznycelki i obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i sałatką z pomidorów i udekorować świeżą bazylią

Składniki

  • składniki:0,5 kg mielonej łopatki
  • 1 bułka czerstwa
  • 1 jajko
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5 cebuli
  • 0,5 łyżeczki bazylii otartej Kotanyi
  • maga , pieprz, wegeta do smaku
  • świeża bazyli do dekoracjii
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierki
  • -ugotowane ziemniaki z masłem i koperkiem
  • -pomidory z cebulką i śmietaną przyprawione pieprzem i solą

Podobne przepisy do Sznycelki z dodatkiem bazylii