Sznycle z Piersi Kurczaka

Reklama

Opis przygotowania

► Filety okroić, rozbić przez folię, posolić, popieprzyć, posypać czosnkiem ( w proszku ) obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej.

► Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plastry i przysmażyć na patelni.

► Na patelni podsmażamy filety na złoty kolor. Blachę w piekarniku wykładamy papierem do pieczenia na którym kładziemy podsmażone filety. Na każdy filet kładziemy porcję usmażonych pieczarek posypujemy ziołami prowansalskimi i przykrywamy plastrem toaster sera.

► Wkładamy do podgrzanego piekarnika na około 20 minut 180C / Termoobieg / aż się ser stopi.

Składniki

  • 6 Filetów z piersi kurczaka400 gr. Pieczarek
  • 1 Paczka toaster ser
  • 2 Jajka
  • Tarta bułka
  • Czosnek ( w proszku )
  • 3 Duże łyżki oleju
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Sznycle z Piersi Kurczaka