Szparagi z jajkiem

Reklama

Opis przygotowania

Odcinamy twarda dolna koñcowke w szparagach. Kroimy w kawałki i gotujemy w wodzie z sola około 20 min. Odcedzić.
Jajka na twardo obrać i pokroić w drobne kawałki. Margarynę roztopić na patelni dodać szczypiorek, natkę pietruszki i bazylie lekko podsmażyć, dodać jajka, wymieszać i na koniec dodać bułkę tarta i sol do smaku. Dokładnie wymieszać.
Podajemy z ugotowanymi szparagami.

Składniki

  • Szparagi - 20szt2 jajka na twardo
  • 1 łyżka szczypiorek
  • 1 łyżka natka pietruszki
  • 1 łyżeczka bazylia
  • 3 łyżki margaryny
  • 1 łyżeczka bułka tarta
  • sól

Podobne przepisy do Szparagi z jajkiem