Tarta z mielonego mięsa z cebulą

Reklama

Opis przygotowania

1. Cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ze składników zagnieść ciasto. Zawinąć we folię spożywczą i włożyć na 15 min do zamrażalnika. Formę do tarty natłuścić, wylepić ciastem dno oraz rant tarty. Nakłuć widelcem.

2. Mięso podsmażyć, doprawić solą, pieprzem oraz obiema paprykami. Cebulę pokroić w półtalarki, podsmażyć osobno. Doprawić solą, pieprzem i paprykami. Na ciasto wyłożyć mięso, na wierzch cebulę. Piec 35 min w temp. 180st.

Składniki

  • CIASTO: 30 dag mąki,
  • 15 dag margaryny,
  • 1/2 małej cebuli,
  • szczypta soli.
  • FARSZ:
  • 1/2 kg mięsa mielonego,
  • 7 dużych cebul,
  • słodka i ostra papryka,
  • sól, pieprz,
  • olej do smażenia.

Podobne przepisy do Tarta z mielonego mięsa z cebulą