Tilapia z grila

Reklama

Opis przygotowania

Rybę myjemy, a następnie osuszamy na papierowym ręczniku. Doprawiamy ją solą i pieprzem, by następnie natrzeć oliwą i obłożyć ziołami. Tak przygotowaną rybę odstawiamy na około 2h do lodówki. W tym czasie obieramy ziemniaki i lekko podgotowujemy je w osolonej wodzie. Po upływie dwóch godzin kładziemy rybę na rozgrzanym grillu i smażymy dopóki nie będzie miękka. Tilapię podajemy z ziemniaczkami. Smacznego!

Składniki

  • 1 świeża patroszona Czerwona Tilapia (Global Fish)4-5 ziemniaków
  • 2-3 czerwone papryczki chilli
  • odrobina oliwy
  • sól, pieprz
  • listek laurowy
  • gałązka rozmarynu,
  • szczypta sezamu

Podobne przepisy do Tilapia z grila