Żółtka jaj (6 sztuk) oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do nich na przemian po jednym żółtku i łyżce cukru. Na koniec do masy dodajemy po łyżce mąki i proszek do pieczenia, delikatnie ją mieszając. Ciasto rozsmarowujemy na płaskiej blaszce wyłożonej pergaminem i pieczemy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu biszkopt kroimy na 4-5 części, wedle uważania.
Kawałki biszkopta nasączamy słodkim espresso.
Żółtka jaj oddzielany od białek. Żółtka ucieramy na puszystą masę z cukrem pudrem. Następnie do masy dodajemy mascarpone, likier (np. pomarańczowy lub kawowy). Śmietanę ubijamy i dodajemy do masy. Na koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Gdy masa będzie miała jednolitą konsystencję, wówczas przekładamy nią kawałki biszkopta. Wierzch posypujemy kakao.