Z 8 jajek pieczemy biszkopt w tortownicy. Ostudzony kroimy na 3 części. Mleko 0,5 litra zagotować, w reszcie mleka rozpuścić budyń i roztrzepać dokładnie 4 żółtka, dodać pól szklanki cukru, wlać na gotujące się mleko, mieszać żeby nie zrobiły się grudki, ostudzić. Utrzeć masło dodając po łyżeczce budyniu. Ucieramy na puszysty krem. Można nasączyć płaty biszkopta ponczem np 50 ml spirytusu, 100 ml woda ostudzona przegotowana, kilka kropel dowolnego aromatu. Przekładamy torcik masą, zostawić trochę kremu do posmarowania boków torcika, schłodzić w lodówce i przeciąć na pół. Wyciąć kształty skrzydełek motyla i złożyć w kształt motyla. Galaretkę rozpuścić w 0,8 l gorącej wody. Tężejącą galaretką zalewamy ułożone na wierzchu truskawki. Wstawiamy do lodówki. Boki smarujemy kremem, obsypać wiórkami kokosowymi.