Torcik na zimno i szybko

Reklama

Opis przygotowania

Biszkoptami wykładamy dno formy,nasączamy kawą ,na to wykładamy całą masę serową i brzeg ciasta zapełniamy kolejną warstwą biszkoptów (biszkopty wciskamy na" stojąco"),wstawiamy do zastygnięcia.Na zastygnięty deser układamy truskawki i zalewamy tężejącą galaretką rozpuszczoną według przepisu na opakowaniu .
odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.

Masa serowa:
Ser utrzeć z cukrem pudrem ,dodać startą skórkę z jednej cytryny i delikatnie połączyć z ubitą śmietaną .

Składniki

  • 1/2 opakowania biszkoptów 1/2 kg ser mascarpone
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 cytryna
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 1/2 kg truskawek
  • 1/4 szklanki kawy rozpuszczalnej

Podobne przepisy do Torcik na zimno i szybko