Ciasto:
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy z solą i cukrem na sztywną bezę. Do ubitych białek dodajemy po 1 żółtku i przesianą mąkę z proszkiem i budyniem, delikatnie mieszamy, na koniec dodajemy sok pomarańczowy. Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem i pieczemy 25-30 min w temp do 180 st.
Krem:
Z mleka odlać 3/4 szklanki i wymieszać z budyniem, żółtkami i jajkiem, resztę mleka zagotować i na wrzątek wlać masę mleczno-jajeczną, mieszając gotować do zgęstnienia. Ostudzić.
Masło utrzeć z cukrem na krem, ucierając dodawać małymi porcjami zimny budyń.
Ostudzone ciasto podzielić na dwa spody, nasączyć alkoholem i przełożyć kremem (pamiętając o zostawieniu na posmarowanie wierzchu ciasta) dowolnie udekorować i schłodzić.
Najlepsze na drugi dzień.