Tort makaronowy

Reklama

Opis przygotowania

Makaron podgotować, odcedzić. Dodać jajka, drobno pokrojoną cebulę, mięso z kurczaka pokrojone w mniejsze kawałki, keczup oraz przyprawy, dokładnie wymieszać.
Na dno naczynia do zapiekania wylać kilka łyżek sosu,położyć trzy płatki lazanii i całą masę makaronową, przykryć resztą lazanii, zalać sosem (zostawić troszkę sosu do polania po upieczeniu)
Zapiekamy w temp. 200st do 30 min.
Przed podaniem wierzch potrawy obłożyć plasterkami marchewki, posypać zielonym groszkiem i polać sosem.

Składniki

  • kilka płatów makaronu typu lazania 20 dag dowolnego grubego makaronu
  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 1 cebula
  • 3 jajka
  • 2 łyżki keczupu
  • 2 łyżeczki jarzynki
  • 1 łyżeczka suszonej bazylii
  • 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu prawdziwego
  • 1 litr sosu pomidorowego
  • 1 marchewka
  • kilka łyżek zielonego groszku

Podobne przepisy do Tort makaronowy