Tort Truskawkowy z Pistacjami

Reklama

Opis przygotowania

► KREM ( 1 ) : zawartość torebki ( kremu do tortów ) wsypać do 600 ml zimnego mleka i przez chwilę miksować na wolnych a następnie kilka minut na najwyższych obrotach. Następnie dodać 200 g miękkiego masła i całość miksować przez kilka minut do uzyskania gładkiej konsystencji.

► KREM ( 2 ) : zawartość torebki ( quarkfein / desserowy proszek / ) wsypać do 200 ml 30% zimnej śmietany i wymieszać aż stężeje. Masę połączyć z twarogiem i miksować do uzyskania gładkiej konsystencji / odstawić do lodówki /.

► Pierwszy krążek biszkoptu wysmarować konfiturami truskawkowymi. Przykryć drugim krążkiem biszkoptu i nałożyć krem (1), rozprowadzić ( ¼ kremu odstawić na pózniej ) Przykryć trzecim krążkiem biszkoptu i nałożyć krem (2), rozprowadzić, torte zamknąć z obręczą tortownicy. Wierzch tortu udekorować w poprzeg przekrojonymi truskawkami i jagodami, zalać galaretką / odstawić do lodówki /.

► Zdjąć obręcz i z zachowanym kremem z nadzienia (1) wysmarować w koło bok tortu. Posiekanymi pistacjami udekorować bok tortu.

Składniki

  • Biszkopt gotowy ( opakowanie 3 spody )4 Łyżki konfitur truskawkowych
  • 1 Torebka galaretki ( smak truskawkowy )
  • KREM ( 1 )
  • 2 Torebki kremu do tortów (Dr.Oetken smak waniliowy)
  • 600 ml Mleka lub Śmietany 30%
  • 200 g Masła
  • KREM ( 2 )
  • 1 Torebka quarkfein ( Dr.Oetken smak waniliowy )
  • 250 g Quarku
  • 200 ml Śmietany 30%
  • DO DEKORACJI
  • 300 g Świeżych truskawek
  • Świeże jagody
  • 60 g Pistacji posiekanych

Podobne przepisy do Tort Truskawkowy z Pistacjami