► KREM ( 1 ) : zawartość torebki ( kremu do tortów ) wsypać do 600 ml zimnego mleka i przez chwilę miksować na wolnych a następnie kilka minut na najwyższych obrotach. Następnie dodać 200 g miękkiego masła i całość miksować przez kilka minut do uzyskania gładkiej konsystencji.
► KREM ( 2 ) : zawartość torebki ( quarkfein / desserowy proszek / ) wsypać do 200 ml 30% zimnej śmietany i wymieszać aż stężeje. Masę połączyć z twarogiem i miksować do uzyskania gładkiej konsystencji / odstawić do lodówki /.
► Pierwszy krążek biszkoptu wysmarować konfiturami truskawkowymi. Przykryć drugim krążkiem biszkoptu i nałożyć krem (1), rozprowadzić ( ¼ kremu odstawić na pózniej ) Przykryć trzecim krążkiem biszkoptu i nałożyć krem (2), rozprowadzić, torte zamknąć z obręczą tortownicy. Wierzch tortu udekorować w poprzeg przekrojonymi truskawkami i jagodami, zalać galaretką / odstawić do lodówki /.
► Zdjąć obręcz i z zachowanym kremem z nadzienia (1) wysmarować w koło bok tortu. Posiekanymi pistacjami udekorować bok tortu.