1. rozpuścic galaretki w szklance wody każdą i wylac na płaską blachę by stężały
2. jaja ubic z cukrem do białości, dodac przesianą mąkę z proszkiem, delikatnie połączyc – upiec dwa biszkopty w średnich tortownicach z kominem
3. śmietanę kremówkę ubic, dodac przesiany cukier puder i usztywnic namoczoną wcześniej, rozpuszczoną żelatyną
4. masło utrzec do białości, stopniowo dodając cukier puder, pod koniec ucierania wlac kilka kropli olejku śmietankowego
5. upieczone biszkopty przeciac na pół i wykrawając ułożyc na kształt węża ( patrz na zdjęcie)
6. biszkopty nasączyc sokiem i przełożyc kremem śmietankowym
7. kremem maślanym bardzo starannie i dokładnie obsmarowac cały tort
8. węża udekorowac galaretką pociętą w romby oraz pisakami tortowymi;)