Wszystko będziemy przygotowywać w szklance. Wybij jajko i rozprowadź je z cukrem waniliowym. Następnie dodaj mąkę, proszek do pieczenia i masło – dobrze wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Na samym końcu wymieszaj z mlekiem – gęstość tak jak wspomniałam, powinna być zbliżona do gęstej śmietany.
Rozgrzej patelnię teflonową (taka będzie najlepsza, aby nie używać oliwy). Wylej na nią przygotowane ciasto. Placek piec z obydwu stron. W międzyczasie przygotuj truskawki, ugnieć lub pokrój je i połącz z cukrem (ilość według uznania).
Gotowy, jeszcze ciepły placek złóż na pół. Wewnątrz na jednej połowie rozłóż truskawki, polej je bitą śmietaną i przykryj druga połową. Posyp cukrem pudrem i udekoruj listkiem mięty. Teraz już tylko pozostaje Ci rozkoszować się jego smakiem. Przepysznego!
Tip: Jeżeli uznasz, że jakiegoś składnika jest za mało – śmiało dodaj co uważasz. Ja zawsze robię to na wyczucie, dlatego tak trudno było mi dokładnie sprecyzować ile dokładnie używam składników.