Tuńczyk plus makaron równa sie szybki obiad

Reklama

Opis przygotowania

Makron ugotować al dente tyle ile osob bedzie jeść. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojona w kostke cebule i drobno posiekany czosnek. Smażymy do zeszklenia, wrzucamy tuńczyka mieszamy, chwile smazymy razem, dodajemy śmietane, przyprawiamy. Zdejmujemy z ognia wrzucamy makaron wszystko mieszamy, podgrzewamy i mozna jeść.
Bardzo lubie taki makaron brac ze soba do pracy na obiad. Uwielbiam gdy tuńczyk oblepia makaron.
Mozna uzyc dowolnego makraony. Na ostatnim zdjeciu jest ta sama wersja tyle tylko ze z makaronem mie.

Składniki

  • makaron (obojetnie) u nas tagiatelle zielone z czosnkiem niedzwiedzim1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka tuńczyka w oleju (moze byc rozdrobniony)
  • 2-3 łyzki smietany 18% najlepiej takiej do sosow
  • przyprawy: sol, pieprz kolorowy świezo zmielony, czosnek niedzwiedzi
  • oliwa

Podobne przepisy do Tuńczyk plus makaron równa sie szybki obiad