Udka z majerankiem i czerwoną papryką

Reklama

Opis przygotowania

Wszystkie przyprawy dokladnie wymieszac i nacieramy udka (zdjac skorke i wetrzec dokladnie w mieso, pozniej ja spowrotem nalozyc i posypac skorke) ulozyc do naczynia zaroodpornego i wlac bulion rozrobiony w 1/2 szklance goracej wody, wymieszany z koncentratem pomidorowym. Wstawiamy do piekarnika na okolo 50 min. na 200 stopni na dolna czesc piekarnika.
Jak beda udka zrumienione juz od gory to przewracamy i rumienimy druga strone, gdyby zbyt szybko sie zrumienily nalezy je przykryc folia aluminiowa bo moga sie spalic.

Składniki

  • 8 szt. udek kurczaka1 łyżka czerwonej papryki słodkiej-plaska
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku-plaska
  • 1 łyżeczka majeranku
  • szczypta papryki chili
  • szczypta kminku
  • 1 kostka bulion wołowy
  • 2 łyżeczki koncentrat pomidorowy

Podobne przepisy do Udka z majerankiem i czerwoną papryką