Udziec indyka z sosem sojowym.

Reklama

Opis przygotowania

Udziec nacieramy sosem sojowym,vegeta,pieprzem mielonym.Zawinac w folie spozywcza i odstawic do lodowki na jakies 2-ie godziny. Forme z piekarnika wylozyc folia spozywcza,odwinac indyka i przelozyc do formy ,polewamy oliwa z oliwek(ukladamy indyka tak aby skorka byla na dole)wkladamy na dolna czesc piekarnika(wlaczyc dwa ogrzewania piekarnika)-jak dobry i duzy piekarnik to 180 stopni okolo 50 min. Maly piekarnik 180 stopni okolo 1godzina 30 min.Pozniej przewrocic udziec aby skorke zrumienic. Podawac z ziemniakami lub ryzem na sypko.

Składniki

  • udziec z indyka(1-1,5kg)2 lyzki vegeta
  • 3 lyzki sos sojowy
  • pieprz mielony
  • 4 lyzki oliwa z oliwek

Podobne przepisy do Udziec indyka z sosem sojowym.