Urodzinowa bryka

Reklama

Opis przygotowania

Upiecz biszkopt.
Przetnij spody do tortów na trzy części tak, aby półkola boczne były jednakowej wielkości, tak żeby w środku powstał prostokąt z zaokrąglonymi 2 bokami. Dla ułatwienia wytnij sobie najpierw szablon z papieru.
Ubij krem według własnego przepisu lub z paczki. Połowę odłóż do osobnego naczynia, do drugiej zaś części dodaj barwnik. Wstaw na 10-15 min. do lodówki.
Z prostokąta powstałego z przeciętych spodów zrób tort (każdą warstwę posmaruj konfiturą i kremem).
Boczne części spodów również sklej ze sobą za pomocą białego kremu i ułóż na torcie.
Białym kremem pokryj boki powstałego pojazdu i połowę przedniej zaokrąglonej części będą to szyby samochodu.
Teraz niebieskim kremem pokryj całość samochodu pozostawiając białe szyby. Wstaw do lodówki.
Na koniec pozostało tylko ozdobić tort kolorowymi pisakami, przykleić okrągłe ciasteczka jako koła.

Składniki

  • biszkopt:4 łyżki mąki
  • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki cukru
  • 6 jajek
  • biały krem do tortów
  • konfitura wiśniowa
  • barwnik spożywczy
  • pisaki tortowe

Podobne przepisy do Urodzinowa bryka