Wątróbka w sosie śmietanowym

Reklama

Opis przygotowania

Wątróbki przekroić na pół. na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić wątróbki oraz drobno pokrojoną cebulę, smażyć na średnim ogniu aż cebula się zeszkli. Mleko wymieszać z mąką wlać na patelnię i mieszając zagotować, dodać przyprawy i dusić wątróbki pod przykryciem ok.10min. Następnie wlać śmietanę, potrawę podgrzać i ewentualnie jeszcze do smaku przyprawić. Podawać z ziemniakami lub bułką.

Składniki

  • 50dag.wątróbki drobiowej, 1 cebula,
  • 1 łyżka oleju,
  • 3 łyżki masła,
  • 2 łyżeczki musztardy,
  • 1/2łyżeczki suszonej bazylii,
  • 12łyżeczki suszonego rozmarynu,
  • 3/4szkl.śmietany kremówki,
  • 1/2szkl.mleka,
  • 1 łyżeczka mąki,
  • sól i pieprz

Podobne przepisy do Wątróbka w sosie śmietanowym