Wątróbka wieprzowa w gniazdkach makaronowych

Reklama

Opis przygotowania

Wątróbkę pokroić na małe, cienkie kawałki i namoczyć w mleku. Makaron ugotować al dente. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę siekamy. Rozgrzać 2 łyżki oleju dodać pieczarki oraz cebulę – usmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowo – grzybowym. Wątróbkę osuszyć i usmażyć na reszcie oleju. Na każde gniazdko makaronu układamy kawałek wątróbki, pieczarki. Przykrywamy paseczkami sera żółtego. Włożyć na parę minut do piekarnika lub mikrofalówki.

Składniki

  • wątróbka wieprzowa 30 dagmakaron gniazdka 20 dag
  • pieczarki 40 dag
  • cebula 1 sztuka
  • olej sezamowy 7 łyżek
  • ser żółty 15 dag
  • sos sojowy grzybowy Tao Tao 2 łyżki

Podobne przepisy do Wątróbka wieprzowa w gniazdkach makaronowych